אלון רוצה להתקבל לאחת מכיתות ההצטיינות בחטיבה. לשם כך הוא לומד אצלי כיצד ללמוד (אסטרטגיות למידה) וגם איך לכתוב חיבור. השבוע התמקדנו באיך כותבים חיבור טיעון. לשם כך יש להבין את הנחות היסוד של הטיעון וכן לדעת מהו הטיעון שכנגד. אבל… עזבו פרטים טכניים, הנה החלק הראשון של חיבור הטיעון שלו כפי שנכתב בשיעור שלנו:
"יש הטוענים שקשרים וירטואלים אינם "אמיתיים" ואינם עומדים בצרכים של בני האדם בקשר. טענה זו מסתמכת על הנחה שכאשר בני אדם מתקשרים באופן לא פיזי, הקשר ביניהם אינו אותו קשר כפי שיכול להווצר במפגש פנים אל פנים. אבל הנחת יסוד זו אינה מחוייבת, היא לא בהכרח אמיתית. אני חושב שההנחה אינה נכונה ואני עומד לפרט מדוע. בהתחלה קשרים ווירטואלים בהחלט עומדים בכל הצרכים של אנשים בקשר, מלבד הצורך במגע. הנה מספר דוגמאות: א. הצורך בתמיכה: אדם בהחלט יכול לקבל תמיכה באינטרנט, אפשר לקבל יעוץ כמו בכל מקום אחר. ב. אמון – במידה ואתה מדברם עם אדם אמין אתה יכול להאמין לו וזה יוצר אצלך תחושת אמון. ג. קירבה – כשאתה מדבר עם אדם נחמד או מעניין או בעל כל תכונה "טובה", לאחר זמן אפשר להרגיש אליו קירבה, גם אם הוא לא קרוב אליך פיזית. לכן תקשורת ווירטואלית יכולה לעיתים לשמש כתחליף לתקשורת פנים אל פנים, אך לא בכל המקרים."
בשיעור הבא נמשיך את החיבור… אני מחכה לאלון בקוצר רוח. למה? כי בעקבות הלמידה שלנו הוא התקדם מאד באופן שהוא מסדר את המחשבות שלו, כותב אותן באופן ברור ומסודר ומתמקד במשימה עד סיומה. הוא רכש אסטרטגיות למידה ועכשיו הוא יודע כיצד ללמוד. בקיצור, אין לי ספק שכשיגיע הרגע הוא יכתוב חיבור מצויין כשירצה להכנס לכיתת המצטיינים בחטיבה. אני מחכה לאלון גם כי אני רוצה ללמד אותו ונהנת מכל רגע… ונראה לי שגם הוא נהנה, כי לרוב כשמגיע סוף השיעור הוא אומר: "מה?! כבר נגמר?! לא יכול להיות…" וזה גורם לי לחייך בשפתיים ועמוק בפנים בלב…
– וכן, בסופו של דבר הוא התקבל לכיתת המחוננים 🙂
Comentarios